Sunday, 11 March 2012

om å studere i norwich. del 1

Sophie stilte meg et par spørsmål angående norwich og hvordan det er å studere her. istedenfor å svare i kommentarfeltet tenkte jeg å skrive et innlegg om det for dere andre som kanskje også er nysgjerrig på plassen hvor jeg skal befinne meg hvertfall tre år, (to og et halvt nå da) fram i tid!

1. hvordan er byen norwich? bra shopping, uteliv, kulturelt?
for det første, norwich er en veldig vakker by. typisk britisk, store katedraler, vakre bygninger, trange smågater. den type ting. har et preg av å være en konservativ by, men ikke altfor streng der jeg tenker overkristent og i den retningen. bare... gammelt. om dere skjønner. og det regner nesten aldri her. norwich ligger i norfolk og det norfolk er kjent for er å være veldig tørt og veldig flatt.

elm hill

når det kommer til shopping kan man finne alt mulig. du har shoppingsentre med butikker som river island, ark, zara, mango, h&m etc. en egen topshop/topman-butikk. det største seksdagersmarkedet i england der man bokstavelig talt kan finne alt. mat, kaker, fisk, blomster, asiatisk mat, vintageklær, dr. martens, brukte bøker osv. så har du gatene som leder litt ut av sentrum hvor det er fokus på lokalt og selvstendige småbutikker, noe som er fantastisk for dem som vil styre unna kjedebutikkene. det er butikker overalt, noe for alle og enhver. det bruker også å være store markeder for vintageshopping, oftest i en eller annen kirke, for ærlig talt hva skal man ellers bruke de til? det bruker også å komme folk for å selge saker og ting på campus også.

markedet!

utelivet i norwich er naturligvis preget av at det går ca. 20 000 studenter på universitetet. uansett hvordan timeplanen din ser ut skal du nok få klart og skviset ut både to og tre utganger i løpet av ei uke. enten du liker den typiske musikken som spilles på de fleste utesteder i norge (da tenker jeg dj-remix av musikken man finner på listene), britisk indie rock , house music, rock eller hva du nå enn måtte ønske så skal det finnes noe for alle og enhver. det er de større klubbene som er massive og de som er litt mindre og intime. alle utestedene ligger relativt nærme hverandre også, noe som er et pluss hvis du blir lei av et sted, så kan du alltid gå til et annet. på de fleste klubbene må du regne med å betale inngangspenger. denne prisen varierer. noen plasser koster det £2, andre plasser £5. men de fleste klubbene har facebooksider hvor du kan sette deg på gjestelisten og prisen vil bli redusert. på campus har vi også en klubb som heter the lcr som har arrangementer hele uka, der tirsdager og lørdager er studentkveldene. ellers bruker det å være konserter og den type ting. tirsdager er fancy dress party som betyr temakveld. det kan være alt fra moviestars til wild west. under the lcr er det også en studentpub som er åpen hver dag og på tirsdager og lørdager trenger du kun betale £1,50 for øl/cider/jaegerbomb. ikke verst! det er et koselig sted og veldig stort, men det stenger relativt tidlig da de vil at de fleste skal gå til the lcr for å fortsette kvelden. ellers går det også an å sjekke http://www.ueaticketbookings.co.uk/ for ulike arrangementer som foregår overalt rundt om i norwich, norfolk og på campus.


kulturelt vet jeg stort sett bare om ting som foregår av litteratursorten, noe som er veldig mye. ettersom creativ writing-linjen ved universitetet et er at de mest populære i hele storbritannia er det mye av det kulturelle som dreier seg rundt nettopp dette. enten det er diktopplesninger eller romanopplesninger av kjente forfattere eller studenter selv som leser opp. dette foregår for det meste på the workshop, som er en bar/café på earlham road (gata hvor jeg skal flytte til høtsen og kanskje 5 minutt unna huset mitt) og the bicycle shop, en restaurant/café hvor det foregår alt fra opplesninger til konserterer nede i kjelleren deres. det er også alltid masse forelesninger om alle type temaer på universitetet og det er bare å delta hvis man finner noe som er interessant. andre uka på skolen var det også et societiesfair hvor man kan melde seg på alle type ulike foreninger. alt fra skoleavisa til feministsamfunnet til det nordiske samfunnet eller rugby eller fotball. den type ting. norwich har også et fotballag som er i premier league (de ligger vel midt på tabellen) og hvis man er tidlig ute kan man alltids klare å få billett til de store kampene. jeg har enda ikke vært på en fotballkamp, men det skal man nok få klare å ordne i løpet av studietida mi her. tror det vil være verdt pengene! sett at norwich fortsatt holder seg i premier league da. det er også verdt å nevne at på campus finner man the sainsbury center som er et museum. det er gratis for alle studenter og de har ulike utstillinger der. det er også en liten butikk som selger uberkule saker og en café.

det som ser ut som en stor utescene i bakgrunnen der er the sainsbury center.

3 comments:

Sophie said...

Tusen hjertlig takk for svar ! Kommer kanskje for å studere her neste år, enten det, eller Durham. VELDIG vanskelig å velge ... [btw, veldig fin blogg] ^^,

bare karina said...

bare hyggelig! det kommer mer. hva har du tenkt å studere?

Sophie said...

Har tenkt til å studere antropologi, internasjonal utvikling og politikk (m/utenlandsopphold) - hehe tungvindt navn ja!