Tuesday, 27 December 2011

2011. del 1

januar starta (klisjé nok) med blanke ark og fargestifter. aldri har jeg vært så klar for å bli mer motivert og stå på mer og ikke dvele ved fortiden. jeg tilbragte noen dager i januar hjemme før det var tid til å vende nesa sørover og mot darbu og verdens beste mennesker. hadde gått og savna disse menneskene i hele jula og endelig skulle vi møtes igjen og hvor godt det var. godt å få klemme og ligge på rommene til hverandre og bare prate og knise og fnise og ha bokklubb igjen og enda mer kos. januar var en skikkelig bra måned. vi reiste inn til oslo et par ganger for å dra på konsert og jeg oppdaga my little pony og hadde en sang av dem på hjernen i umenneskelige tider før de endelig slapp andrealbumet sitt og jeg kunne endelig høre ferdig hele sangen. vi så kråkesølv og det var en av de sykeste kveldene ute i hele 2011. oslove. og kråkesølvlove. så hadde vi nyttårsball på skolen og jeg og emilie delte på jacob og vi spiste veldig god mat og det var egentlig et helt greit nyttårsball før folk bestemte seg for å bli dritings og det tok kaka når verten av hele greia presterer å stå og dele ut priser og ikke klare å snakke engang fordi vedkommende var litt for shitfaced. så den siste helga i januar kom typen til tone på besøk og vi fikk endelig møte denne mystiske jan. han sovna på kroa og vi lo av han. jeg begynte å ta lesing på alvor igjen og januar var en skikkelig bra lesemåned hvor de beste bøkene jeg leste var mistborn av brandon sanderson og hundred thousand kingdoms av n.k jemisin. den dårligste boka jeg leste i januar var changeless av gail carriger. januar var også måneden der jeg skrev noe av det beste jeg føler jeg noen gang har skrevet. i forbindelse med månedsoppgaven måltid.


februar bydde på diktseminar med den gamle rektoren på skolen og en tur til drammen for at julie skulle få ta robyn-tatoveringen sin. jeg, caroline og julie rømte til oslo for ei helg for å ha hjemmefest og billig sushi og generelt bare få et lite avbrekk. vi stakk til kongsberg en kveld for å se black swan og sitte trollbundet i kinosetet i et par timer og den kvelden bydde på tidenes post fra tone på veggen min hvor det var hun som hadde ansvar for å skaffe ananasen. for helt ærlig, skal man noe sted må man alltid sørge for at noen skaffer ananasen. tone og jeg besøkte teaterlærer tove for å intervjue henne til skoleavisa og jeg er så veldig glad for at jeg var med på disse hjemme hos-reportasjene i skoleavisa. skoleavisa generelt var et eventyr i seg selv. klassen skrev monologer til teaterklassen og vi fikk se monologene våre framført på scena. dét var stort.  vi dro til kongsberg for å delta på et litteraturarrangement og jeg oppdaga geir gulliksen og det ble endelig vinterferie og jeg fikk dra hjem for å klippe hår og få nye kjoler og spise red velvet kake og lese masse mcewan og ha modiguke der jeg skrev nonstop i en uke. tre kapitler til en mulig roman kom ut av det. 


mars var måneden hvor kreativ skriving endelig dro til barcelona på klassetur og ikke siden jeg var i oxford har jeg så umiddelbart forelsket meg i en by. fordi barcelona er en helt fantastisk plass. vi dro fra kuldegrader og tonnevis med snø og kom til vår og tjue grader. livet smilte for å si det sånn. jeg fikk endelig møte sandra og vi fikk dra ut og danse og spise god mat hver kveld. vintageshopping og levisshorts for 20 euro og antonio gaudi og taubaner og kunst. vi kom hjem fra barcelona og stemningen var mildt sagt litt depressiv. men som plaster på såret kom guri sibeko og var gjestelærer for oss en dag og vi holdt på med poesislam og det var kanskje det beste seminaret i løpet av hele skoleåret for den dama hun er mildt sagt fantastisk. klassen dro også inn til oslo for å delta på en eller annen forlagsfest for det stille forlaget som ble startet opp av et par tidligere elever fra skolen. mars var en så fin måned og det var så bra stemning i klassen hvor alle hadde blitt litt bedre kjent med hverandre. 3 comments:

Tone said...

Begynte nesten å grine. Savnsavnsavn <3

bare karina said...

ELSKER DEG

julie_puz91 said...

åååå <3 fantastisk!!! og may I say: ballkommentaren? spot on. I love you