Tuesday 22 January 2013

i need these in my life

asos, £40

de er så fine at det ikke er klokt engang. disse i april med solbrune ben og så senere om sommern. det har jeg ingen problem med å forestille meg. 

Monday 21 January 2013

would you do me the honour of boring me for life?

She had been bored all the afternoon by Percy Gryce- the mere thought seemed to waken an echo of his droning voice- but she could not ignore him on the morrow, she must follow up her success, must submit to more boredom, must be ready with fresh compliances and adaptabilities, and all on the bare chance that he might ultimately decide to do her the honour of boring her for life.

Edith Wharton, The House of Mirth

Wednesday 16 January 2013

i want a house that's a home

i disse dager drømmer jeg om dette. jeg drømmer om et sted for bare oss to, en plass uten høylytt fifaspilling,  skitne kjøkken og bitching om ekser. jeg gleder meg sånn til den dagen kommer, at dere aner ikke.





foto: her via bleuebird

Friday 11 January 2013

ting jeg liker for tida

- barn som snakker til seg selv i speilet. har fulgt denne bloggen en stund nå og denne videoen er hysterisk.

- gode indiefilmer. her om dagen så jeg safety not guaranteed og etterpå satt jeg igjen med en skikkelig god følelse. og aubrey plaza (parks & rec) og jake johnson (new girl) er jo med, så det er ingen grunn til å ikke se denne filmen!



- pubfood. når jeg først spiser ute så synes jeg det er mye bedre å spise på en pub enn en vanlig restaurant. spesielt her i norwich. det er så utrolig mange koselige barer og puber her, og mange av dem serverer utrolig god mat! igår spiste jeg et fat med masse deilig tapas for 80 kr. what do you give me?


- africa. dette er david attenboroughs nye program som de har begynt å vise på bbc1. har du sett planet earth og frozen planet er denne serien definitivt noe for deg. jorda er jo et fantastisk sted og det knuser hjertet mitt at vi ikke tar bedre vare på denne planeten. 



-den fjortende og siste boka i wheel of time-serien, a memory for a light, har endelig kommet ut. at denne fantastiske reisen nå skal ta slutt er litt uvirkelig å tenke på. jeg har enda ikke fått satt kloa i boka, fordi jeg håpet å kunne få kjøpe den kindle-style. men kindle-utgaven kommer ikke ut før i april...

- californication. er akkurat ferdig med å se hele serien og på søndag begynner sesong seks.


- award season! vakre kjoler så langt øyet kan se. på søndag skal vi se golden globes for da skal amy poehler og tina fey hoste hele greia og det kan man absolutt ikke gå glipp av!


- til slutt: kjærligheten. alltid kjærligheten.

fortell meg hva dere liker for tida, da!

Friday 4 January 2013

off again

da har dagen endelig kommet. 4.januar. om noen timer sitter jeg på flyet til oslo. så er det videre til london og norwich. 4.januar var også datoen ifjor da luke kom hit. merkelige greier. men i denne gangen er juleferien ei uke kortere (whatcha talkin' 'bout, willis?!), så derfor er det på tide å dra tilbake igjen. det har vært ei fin jul og jeg føler jeg har fått sett alle jeg ville se. men det ble aldri noe sushi, julie... men har de ikke fått sushirestaurant på gardermoen nå da? jeg må vente der i fem timer, så du skal ikke se bortifra at jeg sitter der i et par timer og spiser sushi like there's no tomorrow. tidligere i uken hadde jeg verdens fineste samtale med luke og denne siste uka har vært uutholdelig. men om litt under tjuefire timer har verden retta seg igjen og ting kan fungere som normalt. å sove alene suger balle! men nok kliss. la oss oppsummere jula.

- jeg har tilbragt utallige timer inne på denne tumblr-bloggen; did-you-know.tumblr.com. og som følger av det har jeg vært en overflod av tilfeldig informasjon som jeg ikke har kunne unngått og delt med folk rundt meg. at vi bruker bare 10% av hjernen vår er visst en myte. ble litt skuffa over det egentlig.

- jeg har spist latterlig mye røykalaks og har ikke tenkt å unnskylde meg til noen.

- jula 2012 kommer til å huskes som en rad av flotte jentekvelder. jeg elsker jentekvelder. vi har spist en spesiallaget treretters, hatt jacuzziparty og spist nyttårsmiddag hvor en av mine flotteste venninner var vert. sykt digg og veldig fint.

- forrige uke var jeg og silje på gravstedet og la ned en stein på graven til regine. på den stod det vänskap.

- det har dessverre ikke vært noen drunken-skype-film-dater i jula. selv om de alltid er geniale, er det kanskje likegreit. etter denne jula vet jeg ikke lenger hva jeg synes om alkohol. vurderer å kutte ut hele driten.

- jeg så hele sesong fire og tre (ja, i den rekkefølgen) av parks & recreation på kanskje tre dager. skjønner meg aldri på folk som bruker lang tid på å se ferdig en serie. når du først begynner på en bra serie er det jo helt umulig å slutte.

- jeg har tatt farvel med bror som på onsdag tok flyet helt til down under for å studere i et halvår. veldig glad og stolt på hans vegne!

- jeg har brukt firehundre kroner bare på å komme meg inn på et utested. riktignok to ganger. men det er altfor mye og orker ikke tanken på det neste jul. houseparty at my place!

- jeg har funnet fram til dagboka jeg førte i en korte periode på folkehøgskolen og lurer på å fortsette med den.

- takket være richard attenborough og serien planet earth har jeg nå forelsket meg enda mer i jorda. hvis jeg lever til å bli hundre og vi enda ikke har funnet liv på andre planeter går det greit så lenge vi har oppdaget enda mer av hva som faktisk finnes på denne kloden.

Tuesday 1 January 2013

2012-liste


gjorde du noe som du aldri har gjort før?
jeg flytta inn i et engelsk hus med en mann jeg elsker over alt på jord. jeg var i en moshpit. jeg "feira" påska i et annet land enn norge. jeg smakte på det å være i et avstandsforhold. ukult. var på kjærestetur for første gang. spiste baskermat (NAM!) og fikk endelig se bystranda i barcelona. reiste også med ryanair for første gang. feira 1årsdag.

ble noen av dine nære venner foreldre i år?
nei. men jeg føler at alle går rundt og er gravide for tida.

døde noen som stod deg nær?
nups. bank i bordet.

hvilke land besøkte du?
spania! verdens beste tur med verdens beste mann. jeg elsker barcelona.

er det noe du savnet i 2012 som du vil ha i 2013?
en sommer som ikke totalt består av jobb og savn. en varmere sommer. jeg vil lese mye mer og oppdage nye forfattere. jeg vil gå mer på kino. jeg vil gå mer på restaurant og spise masse god mat.



hvilken dato vil du alltid huske fra 2012?
20. august. da dro jeg tilbake til england og hjertet mitt.

hva er din største fremgang i 2012?
jeg har blitt mer tolerant og tålmodig. jeg har blitt høfligere. og hjertet mitt har bare blitt større.

største feilen?
nei, sånn tenker jeg ikke. man lærer av alt og det er sånn man vokser som person. men sånn det er sagt så skulle jeg kanskje fullført bioshock. så langt kom jeg aldri.

det beste kjøpet?
en ny hverdagsuniform (loungebukse og baseballgenser) jeg er veldig fornøyd med. flybillett til luke til norge. turen til barcelona var også verdt hver eneste krone.



gjorde noenting deg veldig glad?
den tror jeg vi alle vet svaret på. men når luke kom til norge i januar så dro vi på hytta, bare jeg og han. det snødde hele tiden og vi tilbrakte nesten all tiden på sofaen og så twin peaks. tiden stod stille og akkurat da var livet helt perfekt. alt var fullkomment og den tiden savner jeg så sykt. jeg fikk også besøk hele to ganger! av tone og johanne. og så kom johanne en gang til. sånt er så herlig!

hvilke låter kommer til å minne deg på 2012?
jeg vet egentlig ikke. gold on the ceiling av the black keys kanskje? hey mama av kanye west. elephant av tame impala.

var du gladere eller tristere sammenlignet med tidligere år?
har aldri vært lykkeligere.

hva ønsker du at du har gjort mer?
sett mer av england!

hva ønsker du at du gjorde mindre?
avstand og drit.



ble du forelsket i år?
bare enda mer.

favorittprogram på tven?
new girl ble jeg veldig glad i i år. pointless! beste spørreprogrammet ever. community. at ikke hele verden ser det programmet er meg en gåte. twin peaks, selvfølgelig. gravity falls! league of gentlemen.

beste boken du leste i år?
the wonder av diana evans og the year of magical thinking av joan didion.

noe du ønska deg som du fikk?
hadde alltid veldig veldig lyst å flytte inn med luke. og han ville jo også flytte inn med meg! score.

noe du ønska deg som du ikke fikk?
en bra sommer. roskilde ble ikke noe av og været var alltid så sykt crap. var veldig deprimert i sommer.



hva gjorde du på bursdagen din i 2012?
jeg husker egentlig ikke. gubben laga tapas til meg dagen før. men vi feira etteråsdag uka etterpå og da dro vi på en american diner og så twin peaks. perfekt.

er det noe som ville gjort året enda bedre?
en bedre sommer.

hvilken kjendis var du mest sugen på?
daniel agger. seriøst verdens mest sexy mann. VOFF.

de beste nye menneskene du møtte?
hannah! hun er kjæreste med mario som bodde med luke ifjor og som bor rett under oss nå. hun er så fantastisk og sprer masse glede og er bare veldig herlig. ei veldig drømmende jente jeg er veldig glad for å ha møtt.

mest stolt over?
jeg er fornøyd med skolearbeidet mitt i år. det har vært krevende å sette seg inn i det britiske universitetssystemet og hvordan ting funker og hva som kreves. jeg føler jeg har det under kontroll nå. jeg er også veldig stolt over den siste teksten jeg skrev i creative writing.

høyeste ønsket akkurat nå?
jeg har ønsker om finvær og en mild vinter. jeg ønsker at det skal bli april sånn at vi kan dra til gran canaria. jeg ønsker at det skal være mai og være ferdig med eksamen og nyte sommeren i norwich. jeg ønsker å ligge i en varm armkrok igjen fordi nå er det altfor lenge siden sist. jeg ønsker meg også sushi. masse sushi.