Thursday, 5 December 2013

livet

jeg er snart ferdig med den gotiske novella mi. har bare slutten igjen og et par scener. har lest den for luke mange ganger og han har gitt meg kritikk. han har ikke likt hvor mye popkulturelle referanser jeg hadde lurt inn der; charmed, veronica mars, x-files, twin peaks, hbo. ton det ned, sa han. javel. og mens jeg sitter her og snart er ferdig med novella mi, tenker jeg over hvor fornøyd jeg er med den. jeg har elsket å skrive om det novella handla om. hekser, sørstatene, nåtid, jeg-person (noe jeg veldig sjeldent gjør, men ofte skulle ønske jeg heller gjorde), kule karakterer, en badass bestemor, magi. sånne kule ting. den handler om ei jente som heter misty day, hun er skuespiller og er hjemme i louisina på sommerferie. hun blir kontaktet av to gærninger, harriet & francis, to søsken som er overbevist om at hun er ei hekse! and shit goes down. ouija board og flashbacks og drittslenging og foodporn (haha, måtte snike inn litt sørlige delikatesser som chicken wings og calamares, haha) og sataniske ritualer. shit gets dark. jeg er så fornøyd med novella mi. jeg føler den er så original. jeg føler den er virkelig noe jeg hadde likt å lese. digger det!

og mens jeg er fornøyd over novella mi, lever på denne varmen, sitter jeg selvfølgelig på internettet. det er ikke et minutt jeg ikke er på internett, tenker jeg over. bortsett fra når jeg sover selvsagt og hvis jeg ser på en film eller en tv-serie. og koser med luke, ikke minst! men ja, jeg sitter på internett, har akkurat sett the mid-season finale (hvor teit er ikke det) av the walking dead og nå leser jeg om ulike utslipp av bøker denne kommende desembermåneden. disse er bøker de kaller genre-benders. bøker som bryter grensene for de ulike sjangrenes normer, men heller blander ulike ting og lager noe helt unikt. dette er da selvsagt utrolig kule bøker.

selv leser jeg ei utrolig kul bok av ei britisk dame som heter jeanette winterson som heter the stone gods. den er nærmest en kritikk av dagens mennesker. den handler om hvordan mennesker som ødelegger jorda og ved moderne vitenskap finner måter å lokalisere beboelige planeter når jorda endelig tar kvelden. og når vi da kommer til denne planeten, denne andre sjansen, så kommer vi til å gjøre akkurat det samme igjen. ødelegge. drepe. for det er det vi kan. fordi vi er dumme aper som ikke fortjener en luftetur ut av buret. spør du nå meg. jeg har beef med menneskeheten kan du vite. jeg har gitt opp menneskeheten. nå tror jeg kun på individuelle helter. og babydyr. vil alltid ha stor tro på babydyr. men ikke noe av reptilt slag.

men ja, jeg skal begynne å kjøpe julegaver. skal kun bestille på nettet i år. alt! det gjør livet mitt så mye enklere. liker det! så skal jeg gjøre meg noenlunde ferdig med bacheloroppgaven min og naturligvis skrive ferdig novella mi. er så fornøyd med innsatsen min i år når det kommer til skriving og ikke minst lesing! har lest så utrolig mange kule bøker. dracula er en av disse. elsket dracula. jeg har lest angela carters the bloody chamber på nytt, som er mer en nyadapsjon av dracula hvor the new woman ender opp med å drepe dracula - drepe the eldgamle patriarkiet, med andre ord. og jeg har oppdaget jeanette winterson og a.m homes. og jeg har skrevet ufattelig mye. to gotiske noveller! holder på med en liten fantasysak som jeg er skikkelig gira over. hovedpersonen er clair dunphy i krigskostyme. hvor awesome høres ikke det ut? og så selvfølgelig bacheloroppgaven min. jeg har ALDRI jobbet så hardt med en tekst før. jeg har redigert og tenkt og skrevet og skrevet på nytt så mye når det gjelder den oppgaven der. føles ut som om jeg skal utgi en bok nesten. så hardt tror jeg at det må være å gi ut bok. den har gitt meg utrolige panikkanfall og utrolige høyder. jeg vet jeg har en god idé, en utrolig god idé, jeg må bare ta meg tid til å la den utfolde seg, balansere den og gi den liv. det tar tid å skape ting.