Monday 20 January 2014

oppskrift: lammefilet med spinat, ovnstekte poteter og søtpoteter med rødvinssaus

for et par uker siden laga jeg noe helt sykt godt til middag. den oppskriften vil jeg dele med dere!

du trenger:

2 mellomstore poteter
1-2 søtpoter
olivenolje
salt & pepper
to lammefileter (eller hvor mange du vil spise)
en stor neve spinat
sjalottløk
2 spiseskje tomatpuré
2,5 spiseskje soyasaus
2,5 spiseskje balsamicoedikk
0,5 dl rødvin
0,5 dl vann
lammekraft



sett ovnen på 200 grader. skjær poteter og søtpoter i båter. ha de i en bolle, ha i i olivenolje, salt & pepper etter hvor mye du liker og bland alt godt sammen. potetene har du i en ildfast form eller lignende. disse trenger å være i ovnen mellom 40 og 50 minutter, avhengig av hvor crispy du liker potetene dine.

når det er ca 20 minutter igjen for potetene kan du begynne med kjøttet. det er egentlig opp til deg hvilket kjøtt du vil ha, men vi tok lam denne gangen. krydre med salt & pepper, og stek dem i smør på medium varme 3-4-5 minutter på hver side (avhengig av hvordan du liker kjøttet ditt).



samtidig som du holder på med dette stek en halv sjalottløk i smør til den blir myk og blank. ha da i tomatpureen. rør rundt og la dette surre i to minutter. da har du i vinen, vannet og saften som er igjen i pannen til lammet (jeg bruker oftest å ha i kraften nesten helt til slutt for å få alle de edle dråpene, hah). ha også i balsamicoedikk og soyasaus. la sausen redusere hvertfall halvparten av væsken. la lammefiletene hvile og ta ut potetene. stek spinaten i samme panne som kjøttet. rør i smør i sausen. sausen vil tilslutt være en brun, gylden farge. server!

bon apetit.

No comments: