Saturday, 11 January 2014

2013

jeg sitter her og spiser gulerot til frokost, drikker en kopp te og det slår meg at jeg kanskje bør skrive noe om året som har gått og året som kommer. jeg er en person som har en tendens til å bli oppløftet av klare skift; et nytt år, et nytt semester, en ny karrierevei. jeg ser på sånne ting som et friskt pust, en ny start og 2014 er selvsagt intet unntak. men la oss snakke litt om 2013 først.


2013 var året jeg vant min første budrunde på ebay. 50 kr fattigere og ei glitterjakke rikere. win. jeg og luke dro til london for å feire bursdagen til bestekompisen hans. vi sov på hotell en natt og pga en feil med bestillingen endte vi opp med å bo på et fem-stjerners hotell en natt. GUD! jeg dro på konsert i london for første gang. jeg og luke så jimmy eat world og sov over til besteste elisabeth i kingston. spiste hotdog og dro på julemarked. jeg skaffa meg også en tumblr. sommeren kom og det betydde for meg i all hovedsak en ting. jeg skulle ha reuinon med noen av de fantastiske folka jeg hadde gått på folkehøgskole med. dette skjedde i slutten av juli; med johanne, tone, julie, simen, vidar og torgeir. jeg gleda meg som en unge! og det var sånn en fantastisk tid. vi satt oppe til langt på kveld, etter å ha sittet timesvis ute og drukket øl, hørt på musikk og hatt fantastiske samtaler, før vi dro inn og fortsatte kvelden i sofaen. vi dro for å bade, laga dritdigg taco og bare nøt livet egentlig. senere fulgte noen dager i oslo, med sushi og anastasia, med parkheng og pizza og jordbær og amstell. magisk, i tell you. men før det dro vi jo også til tenerife med foreldrene til luke. en utrolig koselig og etterlengtet tur! gud, som jeg lengtet etter å bade og bare bade hele dagen. vi ble kjent med ei katt som bodde på hotellet og lata som den var vår i noen timer. vi spiste også utrolig god mat og drakk en sykelig mengde alkohol. men sånn er det å være på ferie.


17.desember er en dag jeg alltid vil huske fra 2013 fordi det er kanskje den beste dagen som noensinne har skjedd i mitt liv. det var den ene hele dagen jeg og luke tilbrakte i amsterdam. åh, trust me, den var helt magisk. har så lyst tilbake til amsterdam om sommeren eller våren.


2013 er også året der jeg tok meg selv etter nakken hva skriving gjaldt. jeg har aldri skrevet så mye som jeg gjorde høsten 2013. jeg var fullt opptatt med bacheloroppgaven min (som snart skal leveres inn, iiik!) og holdt i tillegg på med to noveller i et annet fag. på toppen av det holdt jeg også på med egne prosjekt som jeg hadde startet på den sommeren. jeg leste masse og prøvde ut forskjellige ting, bevega meg ut av min komfortsone. jeg fant også endelig min komfortsone.


2013 var også et ganske sugent år. i et halvår bodde jeg sammen med to idioter og jeg var så miserabel under denne perioden. jeg virkelig hata plassen vi bodde på ifjor, earlham road, og hadde det ikke vært for luke vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. han gjorde selv de mørkeste dagene om til de lyseste. derfor var det sånn en glede å flytte ut av det rottehullet og inn i vårt nye hus. elsker det her. å flytte hit gjorde meg veldig glad. nå har jeg og luke endelig dobbeltseng! luksus. og tørketrommel. og en stor hage. og en vinterhage. dekadent, er det ikke?


men så går vi over til 2014. jeg gleder meg noe helt sykt til dette året! jeg tror det kommer til å bli et av de beste, yet! jeg og og luke har så masse planer at det ikke er klokt. dette skal vi klare å kramme inn i løpet av halvåret: tur til london for å bo på hotell sammen med mamma, pappa og bruttern, stand-up show i ipswich for å se stewart lee, brand new-konsert i london, rett til norge for å feire påskeferie, kanskje en tur til et varmt sted i ei lita uke og så stockholm i juni for å se pearl jam. i tillegg til dette har jeg snakket med både emilie og johanne om å komme hit på besøk. følelsene altså! de tar overhånd.


bortsett fra dette har jeg planlagt å begynne å lage mer mat her i huset. jeg fikk ei kokebok av bruttern til jul og den har så langt vært en suksess. jeg har allerede kunne stryke av to ting på min bucketlist hva matlaging angår: rødvinssaus og aioli. sykt spennende. og hjemmelaga tacokrydder. veldig stolt over meg selv. og nå er det sånn tusen andre ting jeg har lyst å prøve å lage. i tillegg til dette vil jeg fortsette med å gå masse på restaurant. det er så mange bra restauranter her i norwich og det er viktig å sjekke dem ut!


jeg skal også begynne med regelmessig trening. jeg har lyst å begynne med yoga, så jeg må finne et par enkle videoer på youtube. jeg har også hatt en fast pilatesrutine i sikkert... 5 år og den akter jeg å fortsette med. jeg vil også begynne å gå lange, raske turer og kanskje en dag begynne å jogge. hvem vet!

No comments: