Tuesday, 15 October 2013

ting jeg har lært om meg selv de siste to årene

- at jeg liker basisene i matveien. brunsaus, ovnstekte poteter, sprø skorpe på pizzaen.

- jeg kan fungere fint i bofellesskap så lenge kommunikasjon alltid er tilstede.

- hår er ikke så viktig som jeg en gang trodde. nå bestiller jeg ikke 1l-flasker med sjampo og balsam fra redken på nettet lengre. vrir meg nesten i angst når jeg tenker tilbake til hvor utrolig obnoxious jeg måtte høres ut før i tida da det eneste jeg ville prate om var hår. herregud, bigger fish, woman!

- jeg har lært å virkelig sette pris på andre. har blitt mye flinkere på å gi komplimenter, anerkjennelse og ros til mennesker jeg er glad i.

- ydmykhet. i skolesammenheng, som kjæreste i et seriøst forhold. når det kommer til skolesammenheng gjelder det å akseptere at jeg ikke er like god som noen. at jeg er mer eller mindre midt på treet, og at det er greit. at jeg ikke trenger å prøve så hardt for å gjøre det bra, men at jeg også kan gå på smeller hvis jeg selv føler jeg har gjort det bra. når det kommer til kjæresteting handler dette om å "pick your fights". jeg har aldri vært noen fan av småkrangling og dette er et mantra jeg har fortsatt står ved. jeg orker ikke krangle med luke om noe som er totalt meningsløst, noe som ikke er verdt det i det hele tatt. jeg skal ikke peke en finger mot noen, men jeg tror dette er en leveregel flere kunne dratt nytte av. vi er tross alt bare flytende atomer som tilfeldig krasjer inni hverandre i et uendelig mørke. en god og sunn virkelighetssjekk til oss alle, der. det bunner helt enkelt i dette ordtaket: when life gives you lemons, make lemonade! snu ting til noe positivt. alltid.

- jeg bruker heller penger på opplevelser enn ting. dette står jeg veldig ved. jeg og luke tilbringer ukene våre i prat om hva vi har lyst å gjøre i framtiden. det kan være i nær framtid; reiser, konserter, kinobesøk. det kan være i den fjerne framtid; hvordan vi vil tilbringe pensjonisttilværelsen vår, hvor vi har lyst å bosette oss etter universitetet, hvor mange/ hvilke hunder vi vil ha.

- verdsette de små tingene. om de så er dobbeltseng, nye sengetrekk, gode hårdager, late dager i senga, frokost sammen tidlig på mandagsmorngener, sinnsykt gode kopper med te som man bare får kjøpt på matbutikken på campus, animasjonsfilmer (da spesielt paranorman og alle toy story-filmene), postkort fra slektninger i norge. den type ting. fine ting. fantastiske ting.

- at jeg drar nytte av et hardbarka liv i kalde norge. nå som det har begynt og blitt kaldt her, har jeg funnet ut at jeg ikke trenger å dra på meg haugevis av klær for å nødvendigvis være varm. kroppen min klarer å tilvenne seg ganske bra til utetempereaturer. dette reagerer selvfølgeligvis negativt om sommeren, da jeg svetter ukontrollert øyeblikket jeg går inn i et romtempererert rom etter å ha vært ute i varmen. derimot, hvis det er kaldt inne klarer ikke kroppen min å tilvenne seg til kalde innetemperaturer. jeg har nok vært bortskjemt på godt isolerte hus i kristiansund og 0 sparing på varmen. jaja.

- at jeg ikke trenger sååå mye søvn, men at jeg kan hvis jeg vil.

3 comments:

Anonymous said...

Hei!

Hvilke tanker har du om hvor du skal bosette deg etter universitetet? Tenker du Norge eller England (eller et annet land kanskje)?

Hadde vært interessant med et innlegg om dine/deres tanker om framtiden :-)

Kjempefin blogg!

Juliea said...

HEI, jeg tenkte at jeg kanskje kunne få komme på besøk etter jul en gang. det hadde vært åsåm.

<3

bare karina said...

anonymous: jeg kan selvfølgelig skrive et innlegg om det! det er fortsatt i en veldig tidlig planleggingsfase og absolutt alt står åpent per dags dato!

juliea: jaaa, det hadde vært superdigg. og jeg vil gjerne til dublin <3