Monday, 11 July 2016

Sommerlista

Hva gjør du på? 

Akkurat nå skriver jeg denne lista. Har nettopp spist en kjempegod middag med gubben. Ovnstekte tomater med pasta og ristet hvitløksbrødsmuler og hvitløksbrød. En perfekt middag å starte uka med. Lurer på om jeg skal lage en kopp te.

Hvordan er været?

Overskyet men varmt. Sånn har det vært de siste ukene, med sola som titter sporadisk fram.Hvor skal du på ferie?

Vi har allerede vært på ferie! Vi dro til Fuertaventura med familien til Luke. Det var vi i overkant av ei uke, og jeg har skrevet litt om den ferien her. Ellers skal vi en tur til Manchester i slutten av juli for å dra på brors graduation, så det blir koselig. Mamma og pappa er også med. Bortsett fra det har vi ikke så mye annet planlagt. Har lyst å bare dra bort en weekend, i august eller tidlig september. Typ Barcelona eller Amsterdam. Eller en plass vi aldri har vært før! Lisboa kanskje? Eller Munchen. Eller kanskje Edinburgh eller Liverpool.Hva har du på deg?

Jeg prøver å gå så mye ermeløst som mulig, fordi overkroppen min var det eneste stedet jeg ble brun på i løpet av ferien. Har ikke en veldig spennende fargeskala og det går som oftest i blåtoner og svart. Men er på ute etter ei tynn jakke eller blazer, og jeg har sykt lyst på en som er rosa. Og det er jo litt mer spennende. Men helt ærlig vil jeg helst bare gå rundt i pasteller. På føttene sverger jeg til Birkenstocks.

Hva hører du på?

Vil bare ha det chill, så det går for det meste i Beyonce med en blanding av Flawless remix, alt på Lemonade og Countdown. Har også hørt en del på The Life of Pablo av Kanye West, liker spesielt Ultralight Beam, Famous, Waves og FML. Så har jeg også takket gubben hørt på Avalanches nye album. Anbefaler Because I'm Me, Frankie Sinatra, Subways og If I was a Folkstar.Hva leser du?

Jeg er på bok nr. 7 i Steven Eriksons Malazan Book of the Fallen, Reaper's Gale. Har ikke lest mye av denne på kanskje tre uker, men så leste jeg mer i helga og nå er jeg hekta igjen. Elsker denne serien så utrolig høyt, og etter å ha begynt med å lese alle bøkene på nytt, elsker jeg den bare enda mer. Kan virkelig ikke prist Erikson mer for hva han har skapt. En av de beste fantasyseriene gjennom tidene, uten tvil. Men jeg har bokklubb også, og nå leser vi Franny and Zooey av J.D Salinger. Jeg måtte lese Catcher in the Rye av Salinger i førsteklasse på vgs, og jeg husker jeg syntes boka var litt oppskrytt, så jeg har ikke lest noe mer av Salinger siden det. Men nå har jeg lest sånn 40 sider av denne boka, og jeg liker det veldig godt. Jeg leser også ei sci-fi bok som heter Aurora som handler om et generasjonsskip på vei til en planet 11 lysår fra jorda. De har levd på et skip (som på mange måter er en miniplanet) i 170 år nå, folk har dødd og blitt født, og nå skal de lande på en ny planet som skal være jord nr. 2.


Hva ser du på?

Etter å ha hørt at Caroline Aherne var død i en alder av 52 så vi det som vår plikt å se Royle Family igjen. Anbefaler denne serien på det varmeste, selv om det kan være vanskelig å høre hva de sier pga veldig tykk aksent. Jeg har også lyst til å gå masse på kino i sommer. Til nå har vi bare vært på kino og sett Everybody Want's Some!! (dritmorsom 10/10) og The Conjuring 2. Men jeg har lyst å se Secret Life of Pets, Ghostbusters og Finding Dory. Ellers har jeg lyst å se masse komedier som The Informant!, Walk Hard: The Dewey Cox Story, Adaptation og Wet Hot American Summer.Generelle planer for sommeren?

Få skvisa inn et par bokklubbmøter, med vin og katter. La brunfargen holde ekstra lenge. Spise fancy middag på restaurant med Luke. En dagstur til kysten. Kjøpe masse neglelakk. Lese masse.

No comments: