Monday, 7 September 2015

liste om tid

Har ikke skrevet her på hundre år, selv om jeg har innlegg jeg har skrevet, så har det ikke blitt med det. Fant denne lista på min bloglovin', som jeg har hatt der noen måneder, for jeg liker jo lister. Hentet fra Flora sin blogg. 

Vad är ditt förhållande till tid?
Da jeg var lita så husker jeg at jeg sa til mamma at livet hennes hadde gått så fort, siden hun var voksen og jeg fortsatt bare var lita, så et altfor sterkt grep om tid har jeg vel aldri hatt. Den har en tendens til å løpe løpsk, til å forsvinne for meg eller gå altfor sakte. Eller, dagene føles ikke som de går så fort, men så plutselig er det september. Mange har det vel sånn. Selv om jeg fyller 24 år om en måned så tenker jeg også likevel at jeg har så jævla mye tid igjen. Prøver å ikke stresse!


Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Jeg elsker å være sent oppe når verden sover, er noe uendelig fredfylt med det. Tiden står stille liksom. Men nå som jeg endelig har fått en skikkelig døgnrytme så skal jeg si det at det er ganske flott å stå opp ekstra tidlig også. Men føler heller ikke at det er et spesielt tidsrom som eksisterer der alt som skjer er fabelaktig. Tid er ikke bare en illusjon, det er også relativt.


Vilken är den bäste veckodagen?
Nå som høsten er her (offisielt og det suger og eier) skal man jo begynne å se tv-serier igjen. Ikke at jeg har så mange igjen som jeg følger med på men skal hvertfall se Supernatural, Fargo, Modern Family og Bob's Burgers. Det hadde jo vært ekstra stas med en hel kveld der man har spart alle tv-seriene i løpet av ei uke for å så se dem på rad og rekke. Det høres ut som en fin dag. Ellers er jeg som de fleste fan av den gode, gamle fredagen. Pust i bakken, noe godt til middag, ekstra kos. Jeg elsker også søndager, hellig-ligge-i-senga-hele-dagen-dag. Helga generelt er jo veldig flott. Selv om nå med dette voksenlivet hengende over meg så må jeg innrømme at helger stresser meg. Nick Offerman sa det så bra med at vi alle sier 'Takk Gud for at det er helg!' Og at det er synd at vi tilbringer 5 av 7 dager i uka givende etter denne helga, at vi bare lever for at det er helg. You feel me? Skal man ikke glede seg til alle dagene? Typ, den tankegangen.


När går tiden snabbast?
Når man gruer seg til noe man ikke vil skal skje.


När går tiden långsammast?
Når man gleder seg til noe man vil skal skje. Rart det der.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Sminker meg på under 5 minutt vil jeg si. Skulle ønske jeg kunne mer om sminke for å få meg selv til å se litt mer fjong ut. Jeg kjøpte nettopp en foundation fra bareMinerals som kosta £19 og det gjorde fysisk vondt å kjøpe den. De varer jo en halv evighet, men likevel. Liker ikke å bruke penger på sminke. Har f.eks ikke kjøpt meg ny mascara på flere år fordi jeg alltid får en til jul som jeg klarer å bruke opp.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Sykt vanskelig spørsmål. Er egentlig ikke så keen på å dra tilbake i tid, mest pga romantisering av tider som egentlig var ganske sucky og kun de rike hadde det greit. Men når sant skal sies så hadde jeg likt å vært "voksen" på 90-tallet, selv om jeg er født i -91. Men det er sikkert også romantisering og melankoli. Men da kunne jeg hvertfall følge med på all den kule musikken som de hadde, investert i Apple og vært garantert en karriere i magasinbransjen. Men det hadde vært kult og dratt til 2100, f.eks, se hvordan livet er hundre år i framtiden. For å håpe på noe bedre.

Äter du fort eller sakta?
Fort. Har ingen hemninger. Og det suger. Spesielt når du lager noe det tar lang tid å lage og så er det borte på et blunk, det gjør meg trist rett og slett.

Vad gillar du mäst att lägga tid på?
Bokresearch, lese, dra på puben med gubben og planlegge/lage noe skikkelig godt til middag.

När brukar du går opp og lägga dig på vardagar?
Prøver å være i seng til sånn 21, for så å sovne rundt 22-23. Og det er jeg sykt stolt over endelig å ha fått til! Aldri hatt en så bra døgnrytme som jeg har nå.

Ditt längste förhållande?
Mitt nåværende med Luke! 3 år og 11 måneder, æææææ.

Vad är den längsta perioden du varit singel?
Synes dette spørsmålet høres litt, vet ikke, iffy på. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Er det positivt eller negativt å være singel? Sier tidsrommet noe om deg? Hva tenker folk? Æsj. Så typ fra jeg var 0-14 år.

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Til å skrive, selv om det er en bitch å motivere seg til det, synes jeg. Og det suger. Vet ikke helt hvordan det går med denne skrivingen. Skulle jo også hatt mer tid til å lese alle bøkene jeg vil lese, se alle filmene og seriene jeg vil se. Skulle hatt mer tid til å oppleve, eller mer penger. Eller er det det samme?

Vad gjorde du för tre timmar sen?
Da var klokka 6. Tror jeg var sånn halvvåken. Du vet den perioden når du må skikkelig på do, men orker ikke stå opp for å gå på do for det er lame, og så ligger du der bare og kjenner det presser på. Så får du aldri sove likevel. Det gjorde jeg for tre timer siden.

Vad gjör du om tre timmar?
Skal på shopping. Skal kjøpe noen bukser og sko + litt mat.

Var ser du dig själv om tio år?
Hater disse spørsmålene. Men kanskje nå i disse usikre tjueårene så er det kanskje litt betryggende å tenke at om ti år har jeg funnet ut av hvertfall et par ting? Har et par ting på skinner, liksom. Det er kanskje det. Så om ti år vil jeg:

- Ha et dyr. Hund eller katt eller begge deler.
- Lært meg å kjøre bil og eier kanskje min egen bil.
- Nådd noen av målene mine for framtiden hva angår jobb og utdanning.
- Fortsatt ha det like morsomt med Luke.
- Ha et badekar.

Typ. Hah!
No comments: