Wednesday, 13 November 2013

høstliste

beskriv høsten din med 3 ord.
bacheloroppgave, forelska og komfortmat.

hva er det beste/verste med høsten?
det beste med høsten er været. hvordan det skifter mellom å være strålende sol til plaskende regn, og at man kan nyte begge to på hver sin måte. høsten er også perfekt fordi tv-programmene begynner på igjen, fordi man kan se halloweenfilmer og også begynne så smått å se julefilmer. jeg og luke har sett et utrolig antall allerede. vi legger også masse planer om høsten. på tirsdag reiser vi til london. i slutten av desember reiser vi også til amsterdam (juletradisjon?). følelsene altså. det verste med høsten, spesielt denne høsten (for meg), er at tredjeårsalvoret kicker inn, noe jeg så absolutt ikke er klar for. har hatt flere sammenbrudd de siste to ukene, men nå svever jeg på en rosa sky og skal tviholde på denne sinnstemningen så lenge det lar seg gjøre.

hvordan høstkoser du? 
det er ikke så mye som har forvandlet seg egentlig. vi ser på filmer, tilbringer late dager i senga og bestiller take-away. men jeg synes det er viktig å lese om høsten og jeg er så sykt takknemlig for at vi har bra pensum å se framover disse siste ukene. jeg prøver også å skvise inn så mange pubbesøk som mulig. elsker å møte folk over et par øl om høsten. på lørdagen skal jeg også på teater, så det er vel ganske kos. drikker også masse te. men det gjør jeg jo alltid.

dine tre beste høsttips.
american horror story: coven (så latterlig bra), stand-upen til dylan moran og novellesamlingen the safety of objects av a.m homes.

hvordan ser høstoutfiten din ut?
jeg kjøpte meg en svart parkas fra monki for ikke så lenge siden og den har jeg bodd i siden jeg fikk den. den er så varm at jeg tror jeg lett kunne klart meg på nordpolen med den jakka. bortsett fra det går jeg i mine beste jeans, helst en fin bluse med den gamle, hullete, loete, svarte genseren min over. og en stilig neglelakk.

har skole/jobbstarten ført med nye innsikter?
absolutt. jeg skriver jo bachelor denne høsten og veilederen min har hjulpet meg så sykt. han er en publisert forfatter og jeg suger til meg absolutt alt han sier. han har lært meg at skriving skal være tungt men også så sykt givende mot slutten av dagen.

hva har du på to-do-lista akkurat nå?
skremmende lite! jeg må se over novella mi til imorgen og levere den. bortsett fra det skal jeg nyte disse to dagene uten å gjøre stort. i helga skal jeg begynne å skrive bachelor for fullt, fordype meg i den og skrive noe skikkelig bra. jeg må også lese ei bok til mandag. bortsett fra det- kos og klining.

tips for å ikke bli høstdeppa?
jeg tror kanskje det har noe med å gjøre at jeg har flytta til england, dvs. det blir ikke så mørkt her så veldig lenge og så veldig tidlig, men jeg har unnsluppet høstdepresjonene de siste årene. men det betyr ikke at jeg har glemt hvor mørk og tung og sucky en norsk vinter kan være. mine beste tips er å skaffe seg en skikkelig døgnrytme sånn at man kan nyte godt av de dyrebare timene hvor sola faktisk er å se. sol og natur er så sykt viktig for psyken har jeg funnet ut. et annet tips er å planlegge morsomme ting man vil gjøre. konserter, teaterbesøk, kino, reiser. her i huset samles vi en gang i uka for å se harry potter og denne uka har vi kommet til sjuern del 1. sånne koselige ting er viktig om høsten synes jeg.

beste musikken for regndager:
fleetwood mac- second hand news
florence & the machine- strangeness and charm
alt av the replacements
taylor swift- red
the futureheads- hounds of love
tom waits- hold on

hvilke serier anbefaler du? eller en film kanskje?
herregud, se for guds skyld twin peaks nå om høsten. bortsett fra det: parks & rec, community, spaced og it's always sunny in philadelphia. morsomme, rare og fantastiske serier alle må se. sånn seriøst. når det kommer til film, jesus hvor skal man begynne. paranorman, blackfish, this is the end, national lampoon's christmas vacation, suckerpunch, the way way back og away we go. for å nevne noen.

hvilke blogger fråtser du i akkurat nå?
det er ikke veldig mye som har endret seg på den fronten. men jeg anbefaler på det sterkeste disse to:
rockstar diaries og bleubird. fantastisk fine bilder som lyser opp enhver grå dag, bebiser overalt, masse gode oppskrifter og generelt hverdagslykke.

hva er det høstigste matretten?
sausage & mash! og det skal vi ha ikveld. sikler bare av tanken.

hvor henger du helst i helga?
her hjemme. skal skrive masse i helga, samtidig kose masse.

har du noen reise planlagt den nærmeste framtida?
jah! reiser til london på tirsdag for å se jimmy eat world. det kommer til å bli så sykt bra. elsker musikken deres. og så får jeg jo se min kjæreste soulsister elisabeth igjen. og det kommer til å bli ganske så digg.

hvordan forbereder du deg til vinteren?
hah, nei si det. planlegger å kjøpe et par dr. martens sånn at jeg bare trenger å bruke et par sko uansett vær denne vinteren. bortsett fra det? vinteren tar meg alltid litt på senga, uansett hvordan jeg planlegger. men så blir det jo ikke skikkelig vinter her uansett. litt snø har jeg lyst på da. og jeg trenger å kjøpe meg et skjerf!

No comments: