Wednesday, 14 August 2013

la oss snakke om feminisme


for det første, denne videoen.

jeg skypa med emilie og vi begynte å snakke om hvor mye vi har begynt å bli obs på kjønnsdiskriminering og hvordan vi ser på dette som et reelt samfunnsproblem. jeg følger en twitterkonto som heter everydaysexism (check it out, du er garantert å miste all tro på menneskeheten (les: MANkind)) og hun følger den svenske svaret på denne kontoen, vardagsssexismen. disse twitterkontoene tar for seg den daglige trakasseringen kvinner (i noen tilfeller også menn) blir utsatt for pga kjønnet sitt, hvordan voldtektsoffere blir sett på som sexual predators og generelt dette evige kvinnehatet som eksisterer i vårt samfunn. jeg går så langt som å si kvinnehat, fordi det fins vel ikke noe verre her i verden enn å være kvinne? og da tenker jeg egentlig ikke på at kvinner verden over har det for jævlig, men at det er denne tanken menn flest sitter inne med. at det største marerittet er å våkne opp i en kvinnes kropp. å ikke være mann lenger. don't be such a girl. take your tampon out. det gjør meg forbanna.

på jobb blir jeg nesten daglig utsatt for seksuell trakassering. jeg kan ikke gå så nært inne på det pga taushetsplikt (ain't that convenient) men jeg finner meg selv stadig til å ta til forsvarsmekanismen "jeg har kjæreste". for å redde meg selv fra en annen mann må jeg altså ty til forsvaret til en annen mann. men make the world go round, eh? jeg tilhører en annen mann, derfor kan jeg ikke la den 70 år eldre penisen din komme inn i min 70 år yngre vagina. det høres jo helt fjernt ut. svaret skal jo være, jeg har ikke lyst å ha noen som helst form for seksuell kontakt med deg, derfor vil jeg ikke ha din 70 år eldre penis inn i min 70 år yngre vagina. ikke sant? som oftest er ikke dette bra nok. og jeg bør jo kanskje ha forståelse for at dette medmennesket er dement og har mistet alle form for hemninger når det kommer til dette med sex, men det faen meg så jævlig creepy og ubehagelig at jeg har lyst å klore istykker nervesystemet mitt. 'ikke ta det personlig, han er sånn med alle', får jeg høre. det verste er stillheten og tabuet. men jeg skal ikke gå mer inne på det fordi jeg føler allerede jeg har krysset en form for grense når det kommer til taushetsplikt, så jeg får vel holde kjeften min enda mer. ingenting er vel verre enn en kvinne med en stemme?

for meg blir det tristeste likevel hvordan ordet feminisme nesten blir ytret om et skjellsord i disse dager. er du feminist ja da er du faen meg rabiat og du hater alle menn og du er ei trailerlesbe og du er sinna hele tiden og du HATER mannfolk. jeg tror det har blitt sånn (kall meg gjerne paranoid) fordi de "feministene" vi ser i media nettopp er sånn. OTTAR etc. jeg tror det ligger en konspirasjon bak. en konspirasjon satt igang av det eldgamle og utdaterte patriarkiet. dette patriarkiet som styrer verden. som bestemmer hva det er vi skal se på tven og i debattene, lese om i avisene. som bestemmer at de "feministene" verden har lov til å se er nettopp disse rabiate trailerlesbene som fråter ved munnen og som hater mannfolk mer enn hitler hatet jødene. fordi folk skal føle en avsky mot feminismen. fordi patriarket føler seg truet av denne stadig voksende gruppen av kvinner som har stemmer og som setter foten sin ned og sier at nei, fyfaen, det er ikke greit at jeg går ned gata og får hørt av ti fremmede hvor deilig rompa mi er og hvor mange måter de har lyst å ta meg bakfra på søndag. hvordan de sier at vi trenger flere kvinner ved makta. hvordan det ikke er greit at en kvinnes eneste funksjon i en tv-serie er å fungere som kjæresten til en mann som er sin egen person. hvordan kvinner i media må bli sine egne personer, hvordan kvinner ikke på død og liv skal dømmes utifra utseende og hvor jævlig deilig hun er. hvordan det ikke er greit at hvis en kvinne redder sønnen sin fra å drukne så er det eneste media fokuserer på er hvordan hun hadde en nipple glip på stranda (denne artikkelen handla om heidi klum). hvordan det ikke er greit at hvis en kvinnelig offentlig figur holder en tale så er det eneste folk legger merke til er hvordan håret hennes så ut (dette skjedde med michelle obama). hvordan det ikke er greit at disney markedsfører superheltekolleksjonen sin med gutteplagg som sier "be a hero" og jenteplagg som sier "i need a hero". hvordan menn ikke har rett til å kalle en kvinne "bitch" hvis hun tar dem på trakasseringen sin. hvordan det ikke er greit at eldre kvinnelige skuespillere går ut på dato fordi de har passert grensen for hva som er akspetabelt for milf-standaren og hvordan hollywood fortsetter å spy ut yngre og yngre kvinnelige skuespillere, mens mennene kan holde på så lenge de vil og fortsatt være sexy og badass uten at de har gått ut på dato. hvordan usa fortsatt i fuckings 2013 har en debatt når det kommer til abort og hvordan det er middelaldrende hvite MENN som bestemmer over KVINNEKROPPEN.

kjønnsdiskriminering er noe som opptar meg veldig og det er noe jeg brenner for. brenner for å kjempe imot og brenner for å gjøre noe med. det er min hjertesak.

3 comments:

julie_puz91 said...

AMEN SISTER FRIEND!

Maren Springsteen said...

Sjukt bra og sjukt enig! Feminisme må slutte å være tabu! Vi kommer ikke langt om alle jenter sjøl ikke forstår hva som må gjøres. Jeg tror det viktigste å starte med, er å kunne si "Ja, jeg er feminist". Æh, dette er så viktig at jeg veit ikke hvor jeg skal gjøre av meg sjøl. Fortsett, fortsett, fortsett!

bare karina said...

jaaaa!!!